• Slider 1

Τοποθεσία

Shape

Νικήτη

Shape
Nikiti, Halkidiki
Nikiti, Halkidiki
Nikiti, Halkidiki


Η πανέμορφη κωμόπολη της Νικήτης είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Σιθωνίας της Χαλκιδικής. Βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη (90 χλμ.), στην αρχή της χερσονήσου της Σιθωνίας και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη μαγευτική Σιθωνία.

Η κύρια παραλία της Νικήτης είναι μία μεγάλη ανοιχτή παραλία, εύκολα προσβάσιμη, με ρηχά, ζεστά και κρυστάλινα νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια ή αυτοκίνητο, σχεδόν από κάθε σημείο της Νικήτης ενώ διαθέτει πολλές ευκολίες με συνέπεια να παίρνει κάθε χρόνο γαλάζια σημαία.

Από την μια πλευρά – στην αρχή της παραλίας - βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων ενώ στην άλλη μεριά υπάρχει η μαρίνα μικρών σκαφών της Νικήτης η οποία προσφέρεται για απογευματινούς περιπάτους.

Στον παλιό οικισμό υπάρχουν σοκάκια και καλντερίμια τα οποία μπορεί κάποιος να περπατήσει και να θαυμάσει τα διατηρητέα σπίτια απο το 1830, την εκκλησία του Αγίου Νικήτα και το παλιό σχολείο.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό και φημισμένο ραβανί της Νικήτης ενώ αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε εξαιρετικό μέλι κατευθείαν από τους παραγωγούς σε υπαίθριους πάγκους ή μαγαζιά.

Για τους λάτρεις του βουνού ένας περίπατος στον Ίταμο είναι πρόκληση. Πρόκειται για ένα πανέμορφο βουνό, προστατευμένο βιότοπο με σημαντική χλωρίδα και πανίδα. Προσφέρεται για περιπατητικές ή ποδηλατικές διαδρομές καθώς υπάρχουν άνετοι δασικοί δρόμοι και πολλές πινακίδες. Σε διάφορα σημεία μπορεί κανείς να θαυμάσει εκπληκτική θέα τόσο από τη μεριά του Τορωναίου, όσο και από την πλευρά του κόλπου του Αγίου Όρους όπου δεσπόζει η επιβλητική μορφή του Άθω.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ

Η ακτογραμμή της Νικήτης διαγράφει περίπου 25χμ περιλαμβάνοντας μερικές μοναδικές παραλίες. Είναι η λευκή άμμος, τα κρυστάλλινα νερά, η βλάστηση που φθάνει μέχρι την ακροθαλασσιά, που δημιουργούν αυτή την αίσθηση του εξωτικού. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες κοντά στη Νικήτη είναι οι ακόλουθες:
Παραλίες

Shape

Καστρί Νικήτης

Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Νικήτης, ανάμεσα στη Νικήτη και τον Αι Γιάννη μόλις 2 χλμ από τη Νικήτη. Αποτελείται από δύο μικρούς κολπίσκους που καταλήγουν στο ακρωτήρι Καστρί με το χαρακτηριστικό νησάκι. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, αν και θα πρέπει να βρείτε το στενό δρομάκι που οδηγεί στην παραλία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε αν θέλετε ομπρέλα ή ξαπλώστρα θα πρέπει να φέρετε το δικό σας εξοπλισμό.

Kastri Beach of Nikiti

Άγιος Ιωάννης ή Αϊ-Γιάννης

Μία πολύ μεγάλη και ανοιχτή παραλία, κοντά στην ακτή Κοβιού, με εύκολη πρόσβαση από το δρόμο και απεριόριστο πάρκινγκ. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η βελούδινη αμμουδιά, τα πεντακάθαρα νερά και τα εκατοντάδες ελαιόδενδρα που υπάρχουν μέχρι την ακτή. Οι επισκέπτες εξυπηρετούνται από beach bar και εστιατόρια, που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας.

Agios Ioannis or “Ai Yiannis”

Ακτή Κοβιού

Ένας μοναδικός κολπίσκος περικυκλωμένος από βράχια και πεύκα, διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άσπρη άμμο. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής μόλις 5 χλμ από τη Νικήτη. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, όχι πολύ βαθιά και διατηρούν μία δροσερή θερμοκρασία τον περισσότερο καιρό. Η θάλασσα παραμένει συνήθως χωρίς κυματισμό ακόμη και όταν φυσάει. Η ψιλή και βελούδινη άμμος προσφέρεται για ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας.

Koviou BeachΚαλογριά

Μία ακόμη υπέροχη παραλία της Χαλκιδικής, πέντε χιλιόμετρα από τη Νικήτη που φημίζεται για τη βελούδινη άσπρη άμμο της.Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, ενώ στο βόρειο κυρίως μέρος υπάρχει οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και beach bar.

Kalogria Beach

Ακτή Λαγόμανδρα

Παραλία μοναδικού φυσικού κάλλους με τα πεύκα να φτάνουν κυριολεκτικά ως τη θάλασσα. Ιδιαίτερα οργανωμένη, αποσπά κάθε χρόνο γαλάζια σημαία. Απέχει 13 χλμ από τη Νικήτη κοντά στον Νέο Μαρμαρά. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο ενώ διαθέτει πολλές ευκολίες με συνέπεια να παίρνει κάθε χρόνο γαλάζια σημαία.

Lagomadra Beach

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. & Fax: 2375023144
Κιν.: 6973782931
Κιν.: 6974375943

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. & Fax: 2375023144
Κιν.: 6973782931
Κιν.: 6974375943

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Νικήτη, Σιθωνία,
63088, Χαλκιδική

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Νικήτη, Σιθωνία,
63088, Χαλκιδική